19.1.09

Arena, Tipus

Es interesant saber les classes d'arena que canvien de nom segons el tamany del gra. Son tres tirant del gra més gros al gra més petit: grava, arena, i llim (en castellà canvia el nom per "limo"). També del llim s'en deriva un altre material relacionat denominat llimonita -----WIQUIPEDIA ARENA

4 comentaris:

skizo ha dit...

Silveri, no deixa de sorpendrem que posis a la teva capçalera "L'atur, la guerra i la fam no existeixen..." exercin aqui una gran demagogia.

Perque no poses aixo altre? "Deu existeix. La Guerra, l'Atur i la Fam també, pero ell passa olimpicament"

O potser no hi estas d'acord en que hi passa olimpicament? Tu veus que faci alguna cosa? Si la vol fer pero no pot, llavors no es omnipotent, pero si per contra es omnipotent, no pot ser bo, perque d'altra banda ja hagues fet alguna cosa.

Per tant, l'eslogan seria "L'Atur, la guerra i la fam existeixen. I cap deu fa res."

o simplifican una mica: "Deu va fer el mon en 6 dies, i el seté va descansar.....i encara continua descansant."

Salut.

Laia ha dit...

Segons skizo diu: "pero si per contra es omnipotent, no pot ser bo, perque d'altra banda ja hagues fet alguna cosa."

Doncs jo crec que aquest Déu alliberador i omnipotent sí ha fet alguna cosa... T'ha fet a TU.

(A tu, a mi, a l'altre i als demés...). Així que més ens val deixar de descansar i remugar des de les nostres còmodes posicions i fer-hi alguna cosa. Ara, per sort, és un Déu que no m'hi obliga i jo puc escollir.

Jaume Clavé Cinca ha dit...

Bé, aquí hi som de pas. No s'ha dit l'última paraula. A més de Déu, existeix el dimoni. Tu mateix cites el Gènesi on surt en forma de serpent que tempta a Adam i Eva. Resultat, el dimoni ha guanyat, i déu condemna al sofriment a tots, a treballar suant i a infantar patint. ES tot un símbol de tots els mals que patim, també la guerra. Déu ho podria arreglar tot amb un obrir i tancar d'ulls,no dirè que no, però fóra fent trampa, els pactes s'han de respectar. El dimoni va guanyar i per véncer o anular aquell pacte Crist mor i es refà un món de mica en mica. Encara no surt el END de la película´... Qui guanyarà a la fi, ja ho sabem, però no quan ni com. Si es fes cas de Déu i es complissin els manaments no hi haurai fam al món.

skizo ha dit...

Perdoneume, pero el que digueu no te cap ni peus.

Laia, el teu argument es la reduccio a l'absurd que es diu en llogica: si a mi m'ha fet deu, qui a fet a deu? Un deu de deus? i a aquest deu? un deu de deus de deus? i aquest deu? un deu de deus de deus de deus...fins a infinit. Intentar respondre una pregunta amb una altre mes complexe, es simplement un exercici de mandra intelectual.

Si partim de que es omnipotent, no li costaria absolutament cap problema arreglar tots els mals del mon, i en canvi no ho fa pas.

Aixo de que "ens deixa llibertat i tal", es una completa ximpleria.

Els nostres pares ens deixen llibertat, pero si la caguem en algo, amb la seva autoritat ho intenta arreglar. AIXO ES UNA BONA PERSONA.

El vostre deu, es un deu que mira cap a un altre lloc, disimula i xiula per a que nos ens donguem compte de com l'ha cagat. Si no, no s'enten. O aixo, o es que simplement no es bona persona. Es llogica aplastant: es impossible ser omnipotent i benevol a la vegada. Munteu-vos-ho com volgueu, pero es impossible per definicio. Si no sabeu veure aixo...

A més, com podeu tenir en compte les doctrines d'un tiu sobre el que nomes existeix un llibre i del que cap historiador de l'epoca, absolutament cap (i n'hi havien de molt bons) el en parla o el nombra una sola vegada?

Salut a tots (perque si em desperar que ens la dongui el de la barba...)