13.1.08

L'Atles De La Creació -2

EL ATLAS DE LA CREACION. Ara resulta que fins i tot és pot llegir gratis per Internet. El llibre ha aixecat una gran polsseguera en les universitats europees les quals l'han prohibit als estudiants, però ja sabem que un llibre prohibit encara agrada més pel seu caràcter mòrbit, i l'autor l'ha penjat a Internet perque és pugui llegir gratis. Resulta que ja fa més d'un any que l'autor el va regalar a les universitats i ho diu aquest blog amb data del febrer 2007 d'una profesora i en certa manera s'entén que ens hagim assebentat molt més tard perque pels mitjans encara no sortia la noticia. El llibre es una visiò del Creacionisme però fa referència a L'Alcorà en lloc de La Bíblia, i els períodes de l'edad de la Terra els posa en milions d'anys, diferent del Creacionisme Americà que només és basa en 6.000 anys. Es pot descarregar amb PDF però tarda almenys 5 minuts a quedar disponible amb un ordinador de poca "ram" fins que acaben d'entrar a la màquina les més de 700 pagines, en canvi si és descarrega amb un ordinador de molta "ram" entra quasi en 3 segons. També es pot llegir i consultar per temes a l'index que surt a sota de la pagina del vincle, punxant la fletxa de la dreta, per qui no el vulgui descarregar. En cas de que es presenti algun problema per descarregar-lo, es millor tornar a provar en les hores de menys congestiò a la Xarxa, com poden ser les hores a partir de les 6 de la tarda fins a les 8 del matí. --------------------Descarregar llibre en aquest vinclehttp://www.harunyahya.es/libros/scienza/el_atlas/el_atlas_01.php ---------------------------------------------------------
O bé, en aquest on diu "Downloand 24,413 KB" http://us2.fmanager.net/api_v1/productDetail.php?dev-t=P951BDQE272&objectId=4636

També han editat un ATLES DE LA CREACIÓ II (2)com a complement del primer però, només és pot llegir fent córrer les pagines amb les fletxes.

Nota:
Acabo de veure que ho han posat de pagament en alguns idiomes, ja que demana la tarjeta, es veu que amb el temps fan canvis.

16 comentaris:

Jordi ha dit...

El teu heroi Harun Yahya acaba de ser condemnat a tres anys de presó per amenaces, i participació en una organització criminal. Per no recordar que Harun Yahya té un llibre del 1996 en el qual es diu: “el que és presentat com l'Holocaust és la mort d'alguns jueus a causa d'una plaga de tifus durant la guerra, i la gana cap al final de la guerra, causada per la derrota dels alemanys" (http://en.wikipedia.org/wiki/Harun_Yahya)

Una vegada més, es posa de manifest la baixa índole moral de les persones que, per causa de mal entesos motius religiosos, s'avenen a negar realitats com l'evolució, o l'holocaust. No caiguis en el seu parany, Silveri. El que fa en Yahya és mentir per Mahoma, i el que fan els creacionistes és mentir per Jesús. Les dues coses comporten una degradació moral evident.

Si de veritat t'importa la teva posició moral davant de Déu, més val que t'asseguris que no estàs fent el passerell negant l'evolució. Podries descobrir massa tard que Déu va fer servir l'evolució com a eina per a crear-nos, que l'evidència d'això és per tot arreu al món real, que la Bíblia, malgrat estar inspirada per Déu, no és infal·lible, ja que ha estat mediada pels homes, i que Déu espera de tu que t'adonis de tot això gràcies a l'intel·lecte que t'ha donat. Podria ser que massa tard te n'adonessis que has fallat a Déu, i que has col·laborat a perpetuar mentides en nom Seu, fins al punt de reivindicar creacionistes musulmans criminals.

Eppurevolution

Silveri Garrell ha dit...

Veig que s'ha n'ha sortit prou bé de les acusacions, en tot cas també Jesucrist va ser condemnat per instigador de revoltes i era molt més que un sant. De totes maneres, gracies per la informació que desconeixia.

Jordi ha dit...

Bé, amb una mica de retard m'he assabentat perquè ha estat condemnat Harun Yahya. Resulta que violava i feia xantatge a menors, a més d'obligar-les a prostituir-se. Es pot llegir al link següent:
http://www.elperiodico.com/default.asp?idpublicacio_PK=46&idioma=CAt&idnoticia_PK=508376&idseccio_PK=1021&h=

Passa una vegada i una altra: creacionistes i fonamentalistes religiosos que s'omplen la boca amb obligacions morals resulta que al final són els més grans hipòcrites. Per això és important escoltar el món real, i no simplement escapar de la responsabilitat i pensar que la resposta de tot plegat és en la Bíblia. Això faria les coses molt fàcils, però no és així. És curiós que quan et vaig parlar dels problemes de Harun Yahya amb la llei el defensessis i el comparessis amb Jesús. Preferies posar-te de costat d'un criminal que arriscar-te a analitzar si t'havies equivocat posant-lo com a exemple. Quin insult per a Jesús! Si en són d'arrogants les posicions fonamentalistes, que creuen que posseeixen la veritat absoluta!
Curiosament, ets catòlic, i estàs en contra de l'evolució quan el mateix Papa ha reconegut que no es pot negar, tot i matisar que Déu l'ha guiada. Curiós que tu no t'ho creguis!

Silveri Garrell ha dit...

De la manera que escrius sembla que també tu poseexis la veritat absoluta, no cal que facis els comentaris tant llarcs, sembla que em vulguis convertir.

Jordi ha dit...

Curiosament, no has ni intentat rebatre cap dels arguments que he aportat. T'hi atreveixes?

Jordi ha dit...

No tinc cap intenció de convertir-te, però sí de fer-te veure que negar l'evolució és negar la realitat. De creacionismes n'hi ha de moltes menes, des dels més fonamentalistes, fins als que Joan Pau II pregonava, i que segurament l'actual Papa també creu, que és l'evolució teística. Els creacionismes que dubten que la terra tingui 1300 milions d'anys, i que les formes de vida van ser creades per Déu en la seva forma actual són anacrònics i patentament falsos. El creacionisme dels catòlics és compatible amb l'evolució, i sinó pregunta-ho a Jose Gabriel Funes, l'astrònom del Papa.

Silveri Garrell ha dit...

Seré breu, i referent al Creacionisme els altres autors que tinc vinculats al blog ja ho porten tot, i no cal repetir-ho. En quant al personatge Harun, el seu llibre el trobo d'una bellesa impecable, altra cosa pot ser la seva vida privada, però aquesta segona cosa no pot invalidar la primera que consisteix en una mateixa visiò del mon com el Creacionisme Americà i ademés desmitificador de l'Islam com a causa primera de fanatismes terroristes (la causa segona de fanatismes terroristes es una interpretaciò de l'Islam desviada). Es un llibre que l'haurien de tenir les biblioteques públiques de Catalunya sobretot perque s'el lleigíssin els marroquins, i amb el contingut del llibre se'ls abaixerien els fums de prepotències sectaries.

Silveri Garrell ha dit...

La polèmica en quant a l'Evoluciò només existeix en l'anomenada "macro-evolució", que es passar d'un peix a un gos, per exemple, i en el cas del mono passar a l'home. L'altre Evoluciò que si creu actualment la cúpula vaticana és la "micro-evolució", que consisteix en els canvis dintre una mateixa especie com ara els gossos. Cal no confondre, la "macro" amb la "micro", son dues evolucions diferents. El Papa fins ara no admet que la creaciò de l'ànima vingui per evoluciò, i veiem que el Vaticà només s'ha centrat en aquest punt espiritual com teoria indiscutible. Sobre l'origen del cos no nega ni afirma rés, encara, el Cap de l'Església.

Jordi ha dit...

Em sembla que has estat víctima de la propaganda ideològica dels evangèlics. Distingir macro i microevolució tal com ho fas no és científic. Macroevolució és simplement microevolució durant llargs períodes de temps, tal com per a caminar un kilòmetre necessites començar per un pas.

El Papa no sembla pas dubtar que entre els avantpassats dels gossos, o dels homes, es troba un peix semblant al Tiktaalik. El que el Papa diu és que aquesta evolució ha estat guiada per Déu. I que un dels passos més clars de la influència de Déu en l'evolució és la infusió de l'ànima en un avantpassat simi, portant a la creació dels humans.

Dit d'una altra manera: el Papa diu que a l'hora de buscar una explicació natural de l'orígen de l'ànima ens trobarem amb una barrera que no podrem superar. Però això no vol dir que ens hem de rendir abans d'hora!

L'església catòlica sempre ha mantingut que la veritat no pot contradir la realitat, i això l'ha portada a defensar l'evolució teística. Tu t'escapes d'aquesta posició cap a teologies creacionistes més reaccionàries. Les teves fonts són principalment evangèliques, i n'inclouen de creacionistes islàmiques. La bellesa del llibre de Harun Yahya no implica que el que s'hi diu sigui cert. Si estàs interessat en alguns dels errors que s'hi inclouen, podria fer una mica de recerca.

Silveri Garrell ha dit...

Jo també ho era creient amb l'Evolucìó Teista, i tinc aquest artícle en el blog http://silverigarrell.blogspot.com/2005/12/fent-reverncies-la-tcnica.html

El Papa te un problema: no pot recolçar directament al Creacionisme perque és d'origen protestant, en canvi ho fa, no directament, sinò de manera súbtil sense que es vegi massa. Però ja arribarà el moment, estic segur, les reformes en l'Església sempre venen de la base, no de la cúpula.

Silveri Garrell ha dit...

Si tal com dius en Harun Yahya, es un mentider amb els seus llibres, ja em diràs el què dels animalets petrificats que mostra en les fotografies del seu llibre. El "mentider" o els "mentiders" en el punt concret de l'Evolució que discutim, ho demostren els fòssils, son els mateixos animals i plantes d'avui dia. ¿Qui es el mentider?.

Jordi ha dit...

Encara no he tingut temps de fer recerca sobre els errors del llibre de Harun Yahya, però ho faré aviat. Mentrestant, potser t'interessaria saber que el Vaticà ha anunciat que farà un congrés sobre evolució el març que ve, i endevina què: no han convidat ningú que subscrigui tesis creacionistes o de disseny intel·ligent, perquè no les consideren científiques (ho pots llegir en anglès a http://www.catholicnews.com/data/stories/cns/0804713.htm ). Així, sembla que per als catòlics, l'evolució teística és la teoria correcta, en contra del que tu dius.
La teva posició creacionista és pròpia dels protestants evangèlics, i és acientífica. El Papa no la subscriu. Has estat víctima de la propaganda de determinats protestants.

Silveri Garrell ha dit...

Ja he llegit l'article i diu que tampoc han convidat als científis extremadament darwinistes. Tot queda com veiem en una jugada entre els mateixos católics sense diàleg a les parts extremistes de protestants i ateus. Però posar els protestants fora de lloc no ho trobo ecumènic. Ja passarà factura la historia i el Papa haurà de demanar perdò.

Jordi ha dit...

Bé, em plau que almeny reconeguis que no penses com el Papa. Fa poc em deies que estaves convençut que el Papa et donaria la raó i ara sembla que els esdeveniments fan tot el contrari. Els darrers tres papes han defensat l'evolució teística, i l'Església Catòlica no sembla disposada a contradir la realitat.
Els moviments creacionistes protestants que tant t'han captivat són moviments ideològics i no científics. Sort que els Catòlics no han caigut en la mateixa trampa! També hi ha moviments protestants creacionistes a casa nostra. Potser t'interessaria contactar-los.

Jordi ha dit...

Pel que fa al llibre de Harun Yahya, aquí hi ha uns quants errors que posen de manifest que la motivació del seu llibre no és científica, sinó la d'enlluernar gent com tu amb imatges lluents i pocs fets.
Fer passar bou per bèstia grossa: l'anguila que és una serp. Una cosa és un peix i una altra és un rèptil. Mira la pàgina 468 del llibre (almenys a l'edició en Anglès!). Això que veus no és el que Yahya et vol vendre.
Mira ara les pàgines 368-369, i 414-415. Els fòssils de crinoids són aparellats amb fotografies de cucs anèlids actuals (busca'n informació i veuràs). Per a un biòleg, això seria l'equivalent a confondre una pera amb una castanya i evidentment no serveix per argumentar que l'evolució s'ha quedat estancada.
Finalment, els exemples més ridículs de la qualitat de la recerca de Yahya són a les pàgines 244 (almenys a la versió en anglès). Fixa't bé en el punxó de l'insecte en una de les fotografies. Curiós, no? Perquè és una foto d'un ham de pescar, per cert, robada de la pàgina web del fabricant.
No et deixis enlluernar per personatges com aquest, per al qual la veritat té tant poc valor. El fet que li sigui tan fàcil de convèncer-te i d'utilitzar-te per a la seva causa és trist. Si de veritat vols saber com la vida ha arribat al seu estat actual, llegeix un llibre seriós de biologia, i deixa els llibres mentiders per a fer bonic.

Silveri Garrell ha dit...

He fet recerca de les imatges del llibe que dius son falssificades i no he pogut descobrir rés, ademés no estic per perdre-hi més temps, gracies per la informació.