22.3.09

Darwin I Galileo

Avui surt en La Vanguardia el primer artícle que diu alguna cosa sobre el resultat del congrés a Roma sobre Darwinísme, concretament en dates de diumenge dia 22-3-2009. He seleccionat una frase per anal·lizar-la i és aquesta en castellà:
----El evolucionismo nunca ha sido
rechazado por la Iglesia. No
hay ninguna declaración magisterial
contra él y no ha habido un
segundo caso Galileo----

Contesto que, la crítica que fan els protestants creacionistes contra l'Església Catòlica consisteix en que precisament l'Església torna a caure altre vegada en un cas Galileo però molt especial, tant especial que el lloc del personatge Galileo no l'ocupa el personatge Darwin (tal com se sol pensar) sinò que l'ocupa el Creacionisme Científic que, no es una persona física sinò un conjunt de persones i científics que demostren amb les seves teories la veritat de la Creació en contra de la falsetat de l'Evolució. Estem devant d'un altre cas Galileo on l'Església s'estima més fer costat a la Ciència majoritaria per mantenir el seu populisme i refusa unes teories que molt bé li servirien per potenciar encara més La Bíblia però son teories que provoquen protestes per part dels sectors més poderosos, i només les refusa l'Església per estelviar-se problemes i per no donar recolçament als seus contrincants competidors que son les esglésies evangèliques.
Poso un paràgraf copiat dels artícles de Respuestas En Genesis que explica la materia prou clarament en castellà: -----Después del asunto de Galileo, ellos han sido cautos de disputar nuevas ideas científicas. Pero ellos han aprendido la lección equivocada. Por el tiempo de Galileo la iglesia Católica Romana había adoptado las ideas paganas Ptolemaicas y Aristotélicas. Los descubrimientos de Galileo habían desafiado esas ideas, no la Biblia. La oposición principal a Galileo vino de los Aristotélicos en la Universidad. La iglesia por esos días cometió el error de intentar encajar la Biblia en las teorías Ptolemaicas y Aristotélicas; ahora está haciendo el mismo error de intentar encajar la Biblia en el Darwinismo. -----Es tret d'aquest artícle.