24.4.09

Mutacions Genètiques I Evolució

Son ben minses per no dir nul·les les troballes de mutacions genétiques que siguin positives de millorament dels èssers, la majoria de mutacions son perjudicials relacionades amb les malalties. MUTACIONS WIKIPEDIA. Pel que veig en la Wikipedia és contradiuen, per una part arriben a insinuar que existeixen mutacions de millora , i en un altre dels capítols de la Wikipedia podem llegir en castellà: Ganancia de función :
Es imposible imaginar que por una mutación un gen pueda ganar una nueva actividad, pero quizá el sitio activo de una enzima pueda ser alterado de tal forma que desarrolle especificidad por un nuevo sustrato.
Contesto que si això és Ciencia ells mateixos és contradiuen ja que escriuen primer que hi ha millora i escriuen després que "és imposible imaginar que un gen pueda ganar una nueva actividad". Una altra "perla" literaria científica de l'article Wikipedia que menciono és troba en el capítol Mutació i Evolució, i diu així: Antes se pensaba que las mutaciones dirigían la evolución, pero en la actualidad se cree que la principal fuerza directora de la evolución es la selección natural, no las mutaciones. No obstante, sin mutaciones las especies no evolucionarían. Contesto que el paràgraf es confús, ja que en principi dubta de les mutacions però al final les accepta i després (mots subrrallats) diu SE CREE, fent referència a tenir "fe", i la fe pertany a un altre ordre de coses diferents de la Ciencia, la Ciencia ha de ser verificable, no hi te cabuda aixó de SE CREE. També un altre capítol posa que la majoria de mutacions son "recesives" (ull amb el significat del mot), recessió segons la Wikipedia vol dir anar a la baixa, perdre qualitats, separar-se del camí recte. Em penso que queda bastant clar tot plegat.

3 comentaris:

Ángel M. Felicísimo ha dit...

La wikipedia no es la mejor fuente para informarse de estas cosas. Puestos a ello te sugiero leas "Escalando el monte improbable" de Richards Dawkins. Saludos.

Silveri Garrell ha dit...

Gracias Angel, pero no puc llegir el llibre d'en Dawkins perquè l'hauria de comprar i no vull donar negoci a aquest senyor. De fet la Wikipedia l'estàn actualitzant constantment sempre que hi hagi algún descobriment.

Ángel M. Felicísimo ha dit...

Yo tampoco compro ciertos libros por los mismos motivos (creo que tu y to compramos conjuntos disjuntos) pero los saco de las bibliotecas. Y es que conocer bien al enemigo es una de las reglas básicas del arte de la guerra.
Buen fin de semana.