10.3.06

Traducció automàtica -18 (la roca partida)

Quan hauria de dir "los hijos de Israel", el traductor automàtic ho ha traduït per "los niños de Israel", però s'enten bastant bé. Més curiós encara quan el traductor hauria de dir "Las Tablas de la Ley", ho ha traduït per "las pastillas de la ley". Coses del traductor automàtic i hem de tenir paciència.

Se suposa que els israelites acampats al voltant de la Roca devien ser uns dos o tres milions de persones, i aquesta xifra és l'aproximada que han calculat els experts. D'aquí el gran esvoranc de desgast en la Roca a causa del potent brollador d'aigua. Realment una font per abeurar a més de dos milions de pelegrins assedegats i els seus animals de companyia no podia ser de la mida de la Font de Canaletes. Sobre quant de temps devia durar el brollador d'aigua, podem suposar que una llarga temporada i potser uns quants anys, depenent de la duració de l'estada del gegantesc campament dels israelites en aquell lloc, i ho demostra el desgast de la pedra que requereix molt de fregament d'aigua per menjar-se el material petri. Després quan els israelites se'n devien anar a un altre lloc, el brollador és devia parar, o aneu a saber.

El cas és que Moissès amb la seva vara va obrir la roca i rajà aigua com diuen els passatges bíblics, però Deu el castigà ja que li havia dit que "cridés" a la roca pel seu nom, ROCA, i Moissès va desobeïr la veu de Deu fent servir el bastò per colpejar la Roca, i d'aquí el càstic que Deu li imposà de no poder entrar en la Terra Promesa, encara que aquest passatge bíblic del "càstic" no queda prou clar, s'enten bastant bé.

Moissès, pel que podem deduïr, estava molt orgullós de fer màgia amb el seu bastò i va tenir més confiança en el seu bastò, que no, en la Paraula de Deu.

La Pedra al cim d'un turò que rep una bastonada, desprès s'obre i deixa rajar aigua abundant, s'asembla al mateix Crist en el Calvari que rep una llançada i deixa anar també junt amb la sang, AIGUA. Realment, és una metàfora premonitoria del mateix Crist en el Calvari.

També la mateixa Arca de Noé (el vaixell bíblic), apareix amb les característiques 'corporals' semblant al mateix Crist. Si us hi heu fixat bé en les fotos de l'Arca podeu veura que en la seva meitat més aviat cap a la part de la proa, va ser embestida per una punxaguda roca gegantina a causa d'un terratrèmol que la va atravessar i "empalar".

Ja només manca que també és compleixi la profecia en L'Arca de Noé semblanment al Crist Crucificat i que la seva estructura principal estigui intacta, i la Profecia diu de Jesús que "no li trencaràn cap os". Esperèm que quan comencin a desenterrar la fusta petrificada de l'Arca amagada a sota ens ho confirmin i almenys el "xàssis" del Vaixell estigui sencer.

Traducció de La Roca: Traducciò autom. millor en hores baixes de xarxa

Un altre detall bíblic referent al nombre de pelegrins israelites el tenim en aquests articles: milions israelites exode