19.2.06

Pedralta, La Pedra Basculant














































Aprop de Sant Feliu de Guixols en el Baix Empordà, a dalt d'una muntanya existeix un monument natural de pedra que sembla obra dels gegants. Que cadascú pensi el que vulgui però, aquesta roca de gran tonatge penjada a tanta altura no deixa de tenir el seu misteri.

Les tres fotos de dalt son fetes per mi matex, en Silveri, i escanejades després del paper pel meu amic en Tonròs, i la quarta foto és treta d'Internet. En la primera foto més fosca es veu el pilar sense la pedra i la placeta on fan les festes i sardanes. Es pot apreciar augmentant al màxim la imatge com en la pedra que jeu a terra hi ha unes marques que semblen una petjada d'animal, i també es poden distingir els punts exactes de la pedra per on descansava per gravetat durant centenars o milers d'anys sobre el pilar. Els punts d'apoiament és veuen de color més clar i desgastats a causa de l'oscilació de la roca. La pedra va caure del pilar degut a una forta ventada en l'any 1996, i va caure cap a la part de darrera on sempre ha estat més inclinada i es el lloc on mai s'hi fan activitats públiques.
Pedralta en GOOGLE 
Quan la van pujar de nou amb dues grues. Tot plegat els va costar a l'Ajuntament de Sant Feliu uns 11 milions de pesetes. http://www.gruaspalau.com/curiocat.htm Nota: aquest vincle de www.gruespalau.com abans connectava i ara no. Es veien dues grues aixecant la roca. Esperem que en el futur puguem tornar a veure la web de Grues Palau.

Vincle d'una revista de Turisme. http://www.grn.es/la_deu/baixempo.htm#Pedralta
Altres pedres basculants AQUÍ
Un altre enllaç que porta la imatge de les dues grues alçant la pedra http://www.socsantfeliudeguixols.com/ca/festes-i-tradicions/aplec-de-pedralta